RefoskTOPKRALJ ISTRSKIH VIN
REFOŠK
vrhunsko vino ZGP, 750 ml

Zelo posebno rdeče vino, ki je izjemno bogato z rdečimi barvili in s svojevrstnimi kislinami, uvrščamo v avtohtono vino slovenske Istre. Njegova barva je intenzivno rubinasto rdeča s svežimi odtenki zrelih češenj. V aromi prevladujejo blago dišeči gozdni sadeži, prepleteni s svežino in z iskrivostjo. V okusu prevladuje sadni okus, z veliko mero svežine, ta pa se z nežnimi tanini čudovito poveže v harmonično, polno in ektraktno vinsko posebnost slovenske Istre.

Sortni izbor: refošk (100 %), enokraka šparonska vzgoja
Trgatev: konec septembra

Vinifikacija: Fermentacija v vinifikatorjih pri nižji temperaturi. 8 – dnevni stik s kožico. 6 – 24 – mesečno zorenje v lesenih sodih do stekleničenja.

Druženje s hrano: Refošk je zelo dober spremljevalec bogatih mesnih jedi in plave ribe. Posebno dobro dopolni domač pršut in suhomesnate izdelke. Refošk lahko uporabimo tudi pri kuhanju kot sestavino različnih jedi.

Temperatura serviranja: 14 – 16°C
 

MerlotTOPODLIČEN SPREMLJEVALEC KULINARIČNIH DOŽIVETIJ
MERLOT
vrhunsko vino ZGP, 750 ml

Zelo bogato rdeče vino, intenzivno rubinaste barve z opečnatimi odtenki. Tipični za to vino so bolj voljni žametni tanini, ki v ustih razvijejo nežne občutke, združene z obilico vonjav po malini, slivi in črnem ribezu. Ima izrazito in polno telo s prisotno toplino, ki jo ustvarja zrela prisotnost alkohola, odkriva sladke in elegantne tanine, ki vas popeljejo v zelo dober in temperamenten pookus.

Sortni izbor: merlot (100 %), enokraka šparonska vzgoja
Trgatev: začetek oktobra

Vinifikacija: Fermentacija v vinifikatorjih. 12 – dnevni stik s kožico.
24 – mesečno zorenje v lesenih sodih do stekleničenja.

Druženje s hrano: Merlot odlično dopolni suhomesnate izdelke, rdeče meso, divjačino, sveže sire in jedi s tartufi. Merlot lahko uporabimo tudi pri kuhanju kot sestavni del priprave različnih jedi, predvsem kot sestavino različnih omak.

Temperatura serviranja: 16 – 18°C

 

CabernetTOPUGLAJENO VINO Z NEŽNIMI TANINI
CABERNET SAUVIGNON
vrhunsko vino ZGP, 750 ml

Zelo bogato rdeče vino, intenzivno rubinaste barve z globokimi odtenki. V vonju izraža sortne značilnosti, ki nas spominjajo na gozdne sadeže in višnje. Vonj oplemenitijo zrele borovnice, kar je rezultat zorenja v leseni posodi. Okus je bogat z umirjenimi in žametnimi tanini, ki pozitivno vplivajo na veličastno sestavo. Vino ima izrazito zelo in pristno dolg pookus. Zorjeno v Barique sodčkih.

Sortni izbor: cabernet sauvignon (100 %), enokraka šparonska vzgoja
Trgatev: sredina oktobra

Vinifikacija: Fermentacija v vinifikatorjih. 15 – dnevni stik s kožico.
24 – mesečno zorenje v lesenih sodih do stekleničenja.

Druženje s hrano: Vino čudovito dopolni tako tradicionalno kot tudi mednarodno kuhinjo, od testenin in rižot do pečenega rdečega mesa, tudi divjačino, sveže salame in pikantne sire, kot so gorgonzola in requefort, ter fantastične tartufe.

Temperatura serviranje: 16 – 18°C 

 

MalviTOPKRALJICA ISTRSKIH VIN
MALVAZIJA
vrhunsko vino ZGP, 750 ml

Suho belo vino, zelo značilno za slovensko Istro, s čudovito harmonijo med svežino in eleganco. Zlato cekinasta barva z zelenimi odtenki se prepleta z aromatično cvetico z izrazitim značajem, ki spominja na tropsko sadje in cvetove akacije. Vino je mineralno bogato in preseneča s prijetno grenkobo po mandljih.

Sortni izbor: malvazija (100%), enokraka šparonska vzgoja
Trgatev: sredina septembra

Vinifikacija:
Krajša kriomaceracija grozdja, vinifikacija čistega soka pri nizki temperaturi v inox cisternah, nato zorenje vina na finih kvasovkah do stekleničenja.

Druženje s hrano:
Vino dopolni tako tradicionalno kot tudi sodobno ustvarjalno kulinariko, in sicer morske sadeže, suši, hladne predjedi, testenine z lažjimi omakami, jedi z beluši ter kuhane, pečene ali dimljene ribe.

Temperatura serviranja: 10 – 12°C

 

SensiTOPCHARDONNAY
vrhunsko vino ZGP, 750 ml

Suho belo vino, elegantno, prijetne sestave in svojevrstne kakovosti. Slamnato rumeni odtenki se prepletajo s svežimi sadnimi notami, ki spominjajo na bele breskve, banane in mango, pookus pa prikliče lešnike in mandlje. Pookus je aromatičen  in svež z nežnimi zrelim zaključkom.

Sortni izbor: chardonnay (100%), enokraka šparonska vzgoja
Trgatev: začetek septembra

Vinifikacija:
Krajša kriomaceracija grozdja, vinifikacija čistega soka pri nizki temperaturi v inox cisternah, nato zorenje vina na finih kvasovkah do stekleničenja.

Druženje s hrano:
Vino je čudovit apretivi. Primerno je tudi za predjedi, odlično pa dopolni testenine z morskimi sadeži, juhe, ribe, meso in zelenjavo na žaru, kruh z različnimi namazi ter pašteto iz oljk.

Temperatura serviranja: 10 – 12°C

 

SladkiMSLADKI MUŠKAT
vrhunsko vino ZGP, 750 ml

Sladko belo vino z velikim poudarkom na aromatičnih notah ter z izbranim in elegantnim okusom. Cekinasto rumena barva se izjemno prepleta z izrazito in enkratno cvetico, ki spominja na eksotično sadje in agrume. Pookus je aromatičen, sladek in eleganten.

Sortni izbor: rumeni muškat (100%), enokraka šparonska vzgoja
Trgatev: sredina oktobra

Vinifikacija:
Krajša kriomaceracija grozdja, vinifikacija čistega soka pri nizkih temperaturah v inox cisternah.

Druženje s hrano:
Vino je čudovit aperitiv za vse, ki ljubijo slajši začetek obroka. Nekoliko manj prija ob glavnem obroku, vendar izjemno dopolni različne mehke sire, tudi bolj aromatične, ter različne sladice iz sadja, medu ali bele čokolade.

Temperatura serviranja: 10 – 12°C