Posestvo Brič se nahaja v vinorodni slovenski Istri, na enem izmed gričev, tik ob slovensko hrvaški meji nad krajinskim parkom Dragonja. Kot pričajo zgodovinski viri, so tukaj že od nekdaj težke, zdelane roke trmastih ljudi božale vinsko trto, ki jim je to ljubezen  obilno vračala. Posestvo je dobilo ime po istoimenski vzpetini in vasi, ki se nahaja nad posestvom.

Po projektu arhitekta Borisa Podrecce in francoskih projektantov kleti smo zgradili eno najsodobneje opremljenih kleti za predelavo grozdja v vrhunska vina. Klet Brič spada med 100 najlepših kleti v svetovnem merilu.

Na Briču je v enem kosu zasajenih 37 ha vinogradov, ki se nahajajo na nadmorski višini med 270 in 350 m nadmorske višine, zaradi česar je moč čutiti vpliv tako Mediterana kot kontinenta, kar daje našim vinom posebno aromo. Zaradi neposredne bližine vinogradov in načina obiranja grozdja, je grozdje v manj kot pol ure iz trte že v mlinu, kar je svojevrstna posebnost. S tem postopkom ohranimo vse arome v vinu, ki bi se ob daljšem transportu grozdja izgubile.

Zavedamo se, da odlična vina lahko pridelamo le iz skrbno obranega grozdja, s pomočjo najsodobnejših tehnoloških znanj, z budno kontrolo vsakega koraka v procesu pridelave in dobrotljivostjo narave. V vinih želimo ohraniti vso bogastvo in harmonijo neokrnjenega okolja, ki se nam ponuja na Briču. Pri sortah, ki jih pridelujemo, želimo poudariti predvsem sadnost in svežino ter hkrati polnost mladih vin. Z zorenjem v velikih lesenih sodih in barrique sodčkih pa želimo doseči zrelost, kompleksnost in polnost arome, kakršno nam ponujajo bela, predvsem pa rdeča vina.

Poleg trt pa imamo na Briču tudi okoli 500 oljčnih dreves, ki smo jih iztrgali objemu gozda. Oljke obdelujemo ekološko, brez uporabe škropiv. Na Briču imamo tudi lastno oljarno, kjer pridelujemo hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje.