Naša vina
REFOŠK VINAGRA
Intenzivno rubinasto rdeča barva. V aromi prevladujejo blago dišeči gozdni sadeži z zaznavami črnih oljk in temne čokolade. Na okus harmonija sočnosti, kompleksnosti, dozorelih srednje izraženih taninov. Vino polnega okusa.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2016
Analizni podatki
Alkohol: 13,27 vol.%
pH: 3,46
Sladkor: 2g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 6,54g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje, macerirano dva tedna na temperaturah do 30oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.
Zorjenje
Eno leto zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.
MERLOT
Intenzivno rubinasto rdeča z odtenki vijolčične in rahlo opečnate barve. V aromi prevladujejo zaznave jagode in borovnic s pridihom temne čokolade. Na okus harmonija sočnosti, kompleksnosti, dozorelih srednje izraženih in zaokroženi taninov. Vino polnega okusa.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2011
Analizni podatki
Alkohol: 14,00 vol.%
pH: 3,56
Sladkor: 2,6 g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 5,22g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje, macerirano deset dni na temperaturah 20 do 30oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih kvasovk, opravljen biološki razkis.
Zorjenje
Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.
CABERNET SAUVIGNON
Granatno rdeča barva z opečnatim odtenkom. V aromi prevladujejo črni ribez, balzamične note in pražena kava. Na okus harmonija kompleksnosti in srednje izraženih taninov. Vino polnega okusa.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2011
Analizni podatki
Alkohol: 13,89 vol.%
pH: 3,67
Sladkor: 2,2g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 5,39 g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje, macerirano sedem dni na temperaturah 25 do 35oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.
Zorjenje
Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.
MALVAZIJA
Svetlo rumena barva z zelenimi odtenki. Izrazit vonj, ki spominja na tropsko sadje, travniško cvetje s pridihom praženih mandljev in mineralnosti. Polnega in kompleksnega okusa.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2018
Analizni podatki
Alkohol: 12,2 vol.%
pH: 3,49
Sladkor: 3,8g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 4,89g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje, hladno macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-20 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.
Zorjenje
Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.
SLADKI MUŠKAT
Srednje intenzivno rumena barva z zelenimi odtenki. Izraziti vonj, ki spominja na grozdje muškata, muškatnega oreščka, mašne kadile, tropskega sadja. Vino z izrazito svežino, sočnostjo, ki se harmonično prepleta s sladkobnostjo. Polnega in kompleksnega okusa.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2017
Analizni podatki
Alkohol: 10,51 vol.%
pH: 3,38
Sladkor: 54g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,64g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje, hitra predelava brez maceracije drozge. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-18 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.
Zorjenje
Vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.
ROSE
Svetlo roza barve z rubinastimi odtenki. Intenziven vonj, ki spominja na maline in višnje. Okus definiran, ki izraža iste lastnosti kot vonj s pravo mero svežine.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2017
Analizni podatki
Alkohol: 11,12 vol.%
pH: 3,50
Sladkor: 5,1g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,46g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje, stiskanje celega grozdja. Alkoholno vrenje na temperaturah 11-16oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.
Zorjenje
Vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla.
CHARDONNAY
Srednje intenzivna rumena barva. Izraziti vonj, ki spominja na tropsko sadje, melono, s pridihom vanilije in kokosa. Polnega, živahnega in kompleksnega okusa.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2016
Analizni podatki
Alkohol: 12,84 vol.%
pH: 3,45
Sladkor: 2,4g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,21g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje, hladno macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 15-20 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.
Zorjenje
Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.
PENINA BRIČ
Iskriva svetlo rumena barva. Vonj izraža vonjave tropskega sadja, sušenega cvetja s prepletom kvasnih tonov in kruhove skorje. Penina finih mehurčkov, svežine in elegance.
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2017
Analizni podatki
Alkohol: 12,60 vol.%
pH: 3,15
Sladkor: 8g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 6,4g/l
Vinifikacija
Ročno obrano grozdje. Prešanje celih grozdov in bistrenje mošta s spomočjo sedimentacij. Alkoholno vrenje osnovnega vina na temperaturah 10-18 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisterni po principu ‘charmat metode’ na temperaturi 15 °C. Trimesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.
Zorjenje
Osnovno vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisterni iz nerjavečega jekla.