Naša vina

REFOŠK VINAGRA

Intenzivno rubinasto rdeča barva. V aromi prevladujejo blago dišeči gozdni sadeži z zaznavami črnih oljk in temne čokolade. Na okus harmonija sočnosti, kompleksnosti, dozorelih srednje izraženih taninov. Vino polnega okusa.

Sortni sestav: 100% Refošk
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2016

Analizni podatki

Alkohol: 13,27 vol.%
pH: 3,46
Sladkor: 2g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 6,54g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano dva tedna na temperaturah do 30oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Eno leto zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

MERLOT

Intenzivno rubinasto rdeča z odtenki vijolčične in rahlo opečnate barve. V aromi prevladujejo zaznave jagode in borovnic s pridihom temne čokolade. Na okus harmonija sočnosti, kompleksnosti, dozorelih srednje izraženih in zaokroženi taninov. Vino polnega okusa.

Sortni sestav: 100% Merlot
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2011

Analizni podatki

Alkohol: 14,00 vol.%
pH: 3,56
Sladkor: 2,6 g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 5,22g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano deset dni na temperaturah 20 do 30oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

CABERNET SAUVIGNON

Granatno rdeča barva z opečnatim odtenkom. V aromi prevladujejo črni ribez, balzamične note in pražena kava. Na okus harmonija kompleksnosti in srednje izraženih taninov. Vino polnega okusa.

Sortni sestav: 100% Cabernet sauvignon
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2011

Analizni podatki

Alkohol: 13,89 vol.%
pH: 3,67
Sladkor: 2,2g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 5,39 g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano sedem dni na temperaturah 25 do 35oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

MALVAZIJA

Svetlo rumena barva z zelenimi odtenki. Izrazit vonj, ki spominja na tropsko sadje, travniško cvetje s pridihom praženih mandljev in mineralnosti. Polnega in kompleksnega okusa.

Sortni sestav: 100% Malvazija
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2018

Analizni podatki

Alkohol: 12,2 vol.%
pH: 3,49
Sladkor: 3,8g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 4,89g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, hladno macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-20 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

SLADKI MUŠKAT

Srednje intenzivno rumena barva z zelenimi odtenki. Izraziti vonj, ki spominja na grozdje muškata, muškatnega oreščka, mašne kadile, tropskega sadja. Vino z izrazito svežino, sočnostjo, ki se harmonično prepleta s sladkobnostjo. Polnega in kompleksnega okusa.

Sortni sestav: 100% rumeni muškat
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2017

Analizni podatki

Alkohol: 10,51 vol.%
pH: 3,38
Sladkor: 54g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,64g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, hitra predelava brez maceracije drozge. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-18 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

ROSE

Svetlo roza barve z rubinastimi odtenki. Intenziven vonj, ki spominja na maline in višnje. Okus definiran, ki izraža iste lastnosti kot vonj s pravo mero svežine.

Sortni sestav: 100% Refošk
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2017

Analizni podatki

Alkohol: 11,12 vol.%
pH: 3,50
Sladkor: 5,1g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,46g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, stiskanje celega grozdja. Alkoholno vrenje na temperaturah 11-16oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla.

CHARDONNAY

Srednje intenzivna rumena barva. Izraziti vonj, ki spominja na tropsko sadje, melono, s pridihom vanilije in kokosa. Polnega, živahnega in kompleksnega okusa.

Sortni sestav: 100% Chardonnay
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2016

Analizni podatki

Alkohol: 12,84 vol.%
pH: 3,45
Sladkor: 2,4g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,21g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, hladno macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 15-20 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

PENINA BRIČ

Iskriva svetlo rumena barva. Vonj izraža vonjave tropskega sadja, sušenega cvetja s prepletom kvasnih tonov in kruhove skorje. Penina finih mehurčkov, svežine in elegance.

Sortni sestav: 55% Chardonnay, 35% Sivi pinot, 10% Refošk
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2017

Analizni podatki

Alkohol: 12,60 vol.%
pH: 3,15
Sladkor: 8g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 6,4g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje. Prešanje celih grozdov in bistrenje mošta s spomočjo sedimentacij. Alkoholno vrenje osnovnega vina na temperaturah 10-18 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisterni po principu ‘charmat metode’ na temperaturi 15 °C. Trimesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.

Zorjenje

Osnovno vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisterni iz nerjavečega jekla.

Pin It on Pinterest