Naša vina

“Živel bom za to, kar je lepo. Odkrival bom spremembe v naravi in se neprestano klanjal bogu življenja. Dvorim samo eni oblasti – življenju.”

Tone Pavček

DOBRODOŠLI V SVETU Brič vina…Z ljubeznijo, izkušnjami in predvsem strastjo do svojega dela vam pomagamo pri izbiri žlahtne kapljice primerne za vsakega –
tako ljubitelja kot poznavalca…saj že od leta 1999 negujemo vsak grozd in iz njega pridelujemo vrhunska vina

REFOŠK VINAGRA

Intenzivno rubinasto rdeča barva s pridihom vijolične. V aromi prevladujejo blago dišeči gozdni sadeži, češnje in z zaznavami črnega popra. Na okus harmonija sočnosti, kompleksnosti, dozorelih srednje izraženih taninov. Vino polnega okusa.

Sortni sestav: 100% Refošk
Vinograd: Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2018

Analizni podatki:

Alkohol: 13,2 vol.%
pH: 3,67
sladkor: 2g/l
skupne kisline: 5,5g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano dva tedna na temperaturah do 30oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

Filtracija: Ne

 

MERLOT

Intenzivno rubinasto rdeče barve. V aromi prevladujejo zaznave jagode in borovnic s pridihom mineralnosti. Na okus harmonija sočnosti, kompleksnosti, dozorelih srednje izraženih in zaokroženi taninov. Vino polnega okusa. Sommelier selection 2021-merlot.

Sortni sestav: 100% Merlot
Vinograd: Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2018

Analizni podatki

Alkohol: 15,3vol.%
pH: 3,59
sladkor: 2g/l
skupne kisline: 5,9g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano deset dni na temperaturah 20 do 30°C, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

Filtracija: Ne

CABERNET SAUVIGNON

Granatno rdeča barva s pridihom vijolične. V aromi prevladujejo črni ribez, mediteranska zelišča in rahle note pražene kava. Na okus harmonija kompleksnosti in srednje izraženih taninov. Vino polnega okusa.

Sortni sestav: 100% Cabernet sauvignon
Vinograd: Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2018

Analizni podatki

Alkohol: 14,75vol.%
pH: 3,79
sladkor: 2g/l
skupne kisline: 5,3g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano sedem dni na temperaturah 25 do 35°C, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

Filtracija: Ne

MALVAZIJA

Granatno rdeča barva s pridihom vijolične. V aromi prevladujejo črni ribez, mediteranska zelišča in rahle note pražene kava. Na okus harmonija kompleksnosti in srednje izraženih taninov. Vino polnega okusa.

Sortni sestav: 100% Malvazija
Vinograd: Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2020

Analizni podatki

Alkohol: 12,47 vol.%
pH: 3,55
sladkor: 2,6g/l
skupne kisline: 4,8g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, hladna macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-20°C s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina, ki je bil maceriran, je zorel v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

Filtracija: Da

SLADKI MUŠKAT

Srednje intenzivno rumena barva z zelenimi odtenki. Izrazitim vonj, ki spominja na grozdje muškata, muškatnega oreščka, mašne kadile, tropskega sadja. Vino z zizrazito svežino, sočnostjo, ki se harmonično prepleta s sladkobnostjo. Polnega in kompleksnega okusa.

Sortni sestav: 100% Rumeni muškat
Vinograd: Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september in oktober 2018

Analizni podatki

Alkohol: 10,51 vol.%
pH: 3,58
sladkor: 51g/l
skupne kisline: 5g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, hitra predelava brez maceracije drozge. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-18°C s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina, ki je bil maceriran, je zorel v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

Filtracija: Da

SIVI PINOT

Srednje intenzivna rumena barva z rahlim bakrenim odtenkom. Izraziti vonj, ki spominja na rdeče jabolko, tropsko sadje, zelišča. Polnega, živahnega in kompleksnega okusa.

Sortni sestav: 100% Sivi pinot
Vinograd: Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2020

Analizni podatki

Alkohol: 13vol.%
pH: 3,69
sladkor: 1,4g/l
skupne kisline: 5,4g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, predelano brez hladne maceracije. Alkoholno vrenje bistrega mošta na temperaturah 15-20°C s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina, ki je bil maceriran, je zorel v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

Filtracija: Da

PENINA BRIČ

Iskriva svetlo rumena barva. Vonj izraža vonjave tropskega sadja, sušenega cvetja s prepletom kvasnih tonov in kruhove skorje. Penina finih mehurčkov, svežine in elegance.

Sortni sestav: 55% Chardonnay, 35% Sivi pinot, 10% Refošk
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2017

Analizni podatki

Alkohol: 12,60 vol.%
pH: 3,15
sladkor: 8g/l
skupne kisline: 6,4g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje. Prešanje celih grozdov in bistrenje mošta s spomočjo sedimentacij. Alkoholno vrenje osnovnega vina na temperaturah 10-18°C s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisterni po principu ‘charmat metode’ na temperaturi 15 °C. Trimesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.

Zorjenje

Osnovno vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisterni iz nerjavečega jekla.

Filtracija: Da

Pin It on Pinterest